flamingoflickan.blogg.se

2016-03-22
20:03:00

Musiklivet i Göteborg

Har tänkt länge på att jag vill se utställningen på Göteborgs Stadsmuseum som handlar om musiklivet i Göteborg från 1955-2018. Det fanns många musikstilar representerade, däribland dansband. Gissa vilket band som fanns med... Inte så svårt, Flamingokvintetten såklart! :D Även Arvingarna och Streaplers fanns representerade. Väldigt intressant utställning om man vill veta lite om alla sorters genrer och band från Göteborg. Det fanns även lite allmän information om den historiska utvecklingen av de olika musikstilarna.
 
Information om utställningen:
http://goteborgsstadsmuseum.se/utstallningar/musiklivet-goteborg
 
Här kommer en hel drös med bilder.
Utställningen.
Vid första anblick. Musik spelades och till visades video på de stora skärmarna.
Flamingokvintetten med i listan bland de videor som visas.
Plötsligt var de där! År 1966, Popsan. Detta finns även att se på Yotube: https://www.youtube.com/watch?v=U3LE7e4wnq0
Flamingokvintetten själva!
Lite information om bandet.
Lite mer allmänt.
Man kunde även få information uppläst och lyssna på en Flamingo-låt. "Förlåt jag skriver" hade de valt.
I ett annat mindre rum kunde man välja olika typer av dans och få sig en liten virtuell lektion i dem. Under kategorin bugg var det Flamingokvintettens "Flickorna i Göteborg" som spelades. Det går mer än bra att bugga till denna låt kan jag intyga ;)
En stor vägg var täckt med olika skivomslag. Mitt skarpa öga kunde inte undgå detta Flamingo-rosa omslag ;)
Matchar ju nästan min klänning, haha!
 
Avsnittet där Flamingokvintetten medverkar i programmet Popsan finns att se i sin helhet på SVT:s öppna arkiv: http://www.oppetarkiv.se/video/2270083/popsan-avsnitt-2-av-10
Även andra avsnitt av Popsan finns där.
 
Jag ser Flamingokvintetten nästa gång den 16:e april då de spelar i Eriksbergshallen (Göteborg) tillsammans med Arvingarna och Larz-Kristerz. Men innan det blir det konsert med Arvingarna den 7:e april i Partille.
Från TV-inspelningen av pilotavsnittet i Jonsered förra året. "Leva lycklig!" :D
Hade ju bästa platsen i världshistorien!!! Rakt framför scenen :D <3 Här till höger i bild.
 
När vi ändå har kommit in på Arvingarna vill jag bjuda på finallåten från programmet "Tack för dansen". Och gissa vilka mer som tar ton? ;)
 
Ett långt och plottrigt inlägg. Men vad gör väl det? 
Ha det gött! :)
2016-03-10
16:00:00

"De dansade jag till i min ungdom!"

Jag åkte tåg hem från skidsemester i Orsa i onsdags, vilket tog ca 7 timmar. Min laptop hade jag med mig eftersom jag pluggade på vägen hem. Lyssnade kanske liiite på Flamingokvintetten och Bhonus också ;)
När jag hittat till min plats och tar upp datorn på bordet och fäller upp locket, dyker min bakgrundsbild upp automatisk som ju föreställer Flamingokvintetten.
Den kvinna som satt vid sidan av mig som till en början befann sig i sin egen värld med hörlurar i öronen började genast peka på skärmen, tog ur sina hörlurar och sa: Åå, de har jag dansat till många gånger i min ungdom! 
Jag tycker detta var väldigt roligt. Flamingokvintetten är vida kända och det är kul att höra hur olika människor har koppling till dem eller vad de har för minnen kring dem och deras musik. Lite senare fick jag frågan om jag sjöng i dansband, vilket jag ju inte gör. Därefter kom frågan om jag dansade professionellt, vilket jag inte heller gör. Men dansar på hobbynivå gör jag ju :P Därefter diskuterade vi om folkparker och om hur många alternativ det fanns när hon var yngre. Hon dansade sex dagar i veckan på somrarna på olika ställen. Numera var det endast två av dessa som fortfarande var i bruk.
Sedan kom vi oundvikligen in på att jag som är så ung lyssnar på Flamingokvintetten och hur det kom sig. Jag tror att jag gick in mer för och började lyssna på Flamingokvintetten aktivt för tre år sedan då jag började dansa bugg. Jag fastnade bland annat för att de hade gamla hits som jag gillar. Jag gillar generellt gammaldags musik från 50- och 60-talet. Men självklart lyssnar jag på annat också. Det framgick även i den korta intervju i GP från förra året som jag var med i. Artikeln är från när Flamingokvintetten spelade på Polketten på sommaren.
 
Rammstein är ett av mina favoritband alla kategorier!!
 
Kul att få vara lite låtsaskändis ibland ;)
 
Det jag tycker är roligt med att dansa till Flamingokvintetten är att man träffar så mycket folk som har så mycket minnen från bandets spelningar genom åren. Jag lär mig otroligt mycket och tycker det är så intressant att få ta del av andras upplevelser från en tid som jag gått miste om. Det faschinerar mig att man kan mötas över generationer i ett gemensamt intresse. Det är inte på många ställen där detta kan ske naturligt och avslappnat. Vi har så mycket att lära av varandra. Jag känner att jag blir mer allmänbildad när jag möter människor i olika åldrar och diskuterar med dem. Varför inte ta vara på det?
 
Senare på onsdagen var jag på biblioteket och lämnade tillbaka filmer. Tjejen som jobbade där hade en Mötley Crüe-tröja på sig. Tufft! Också lite kul att någon annan gillar detta 80-talsband fortfarande. Därefter dansade jag gammeldans i två timmar på Får ja lov på Selma Lagerlöfs torg. Jag kan ju säga att jag sänker medelåldern något när jag är där. Men vad gör det? Ålder spelar ingen roll så länge du kan respektera en annan människa för den hon är.
 
"Att åldras är som att bestiga ett berg. Man blir lite andfådd men får mycket bättre utsikt" -Ingrid Bergman
2016-03-05
22:24:00

Halmstad 4:e mars 2016

Då har jag varit på Parken i Halmstad och sett Flamingokvintetten spela för fjärde gången. Spelningen i Halmstad var som alltid mycket trevlig. Skönt att kunna lägga ifrån sig sina saker på borden runtomkring utan att behöva oroa sig för att de försvinner. Så kul att jag träffat Malin och att vi delar ett stort intresse för allt som rör Flamingokvintetten. Det är inte många i vår ålder som lyssnar på dem eller ens förstår sig på fascinationen för detta band. Därför är det skönt att ibland kunna prata med någon som är på samma "nivå" ;)
 
Denna kväll filmades det mycket av både mig, Malin och av en fotograf. Hans videor kan du se här: https://www.youtube.com/channel/UC2MLczOL790xsF1stLl7WrQ
(Kopiera länken och klistra in den i sökfältet). Mina videor har jag lagt upp på min Facebook-sida men de är offentliga så vem som helst kan gå in och se dem.
 
Några av videorna från kvällen kommer här.
 
Tintarella Di Luna. Lägg märke till hur glad Ulf är. En riktig glädjespridare! :D
 
Här ser ni en överlycklig (och snurrande) version av mig när jag hör en av mina favoritlåtar "Lycka till med nästa kille"!! :D <3 <3 <3
 
En låt som jag precis lärt mig texten till, "Waiting for the world to end" med The Mavericks. Ulf står huvudsakligen för skönsången i denna låt.
 
Som sagt, inte en tatuering, vilket förmodligen syns.
 
Ja, jag må vara töntig. Men man lever bara en gång. Man får passa på och göra vad man kan för att förgylla sin tillvaro! ;)
 
Douglas tog bild på oss. Det är ju bra, så minns vi att vi var där! ;)
 
Det finns bilder på Flamingokvintettens hemsida på några av oss som var där. Följ länken: http://flamingokvintetten.se/diary_29.html
 
När jag var på Cinderella förra veckan pratade vi lite om Bhonus, som ju Ulf varit trummis i förr. Skämdes lite då eftersom jag inte var så inlyssnad på deras musik... Men det har jag låtit råda bot på nu! Jag har tittat på Youtube och lyssnat på allt som finns med Bhonus på Spotify. Det är en angenäm upplevelse måste jag säga. Väldigt mycket go musik, rekommenderas! :) Har redan hittat flera favoritlåtar. Bland annat den här: 
 
Så grym låt! Jag kör den på repeat just nu :D
 
Nästa spelning med Flamingokvintetten blir förmodligen den 16:e april i Eriksbergshallen, Göteborg. De spelar då nonstop tillsammans med Arvingarna och Larz-Kristerz. Det kan vara något! Får förmodligen gå själv, men det hindrar inte mig överhuvudtaget! :D Varför ska jag behöva lida på grund av att alla andra har så dålig musiksmak?
 
Våga köra ditt eget race. Man lever bara en gång.