flamingoflickan.blogg.se

2016-04-24
20:24:00

Polketten, Liseberg 23 april 2016

Så var det dags för premiär på Liseberg. Dagen till ära spelade Flamingokvintetten på Polketten för alla danssugna som längtat efter att danssäsongen ska börja. Det var noggrann planering långt innan denna helg. Jag planerar mina kommande Flamingo-spelningar långt i förväg. Hur ska jag ta mig dit? Hur lång tid tar det att åka? Vad är det för ställe?  Vad kostar det? Och den viktigaste frågan av alla... Vad ska man ha på sig?! Jag tycker att man ska klä upp sig när Flamingo spelar. De spelar för oss så vi får möjlighet att dansa en hel kväll till go musik. Då kan vi visa att vi uppskattar det genom att tänka lite på vad vi har på oss. Lämna gympaskor och svettband hemma. När Flamingo spelar är det fest och då klär vi oss därefter!
 
Arvingarna spelade på Casinot på fredagen och Flamingokvintetten på lördagen. Kunde det bli bättre?! Därför kunde min trogna Flamingo-vän Malin inte hålla sig kvar i södra delen av vårt land utan tog sig hit och dansade, liksom jag, tills fötterna värkte. Trots kylan kom trogna dans- och Flamingoälskare denna lördagskväll. Jag tog inte av mig koftan under hela kvällen även om jag dansade mig ganska varm. Det var inte många lugna stunder! Jag dansade i princip hela tiden. De enda gångerna jag stod "still" var när jag inte var uppbjuden och dansade vid scenkanten eller tog bilder. Då kunde jag passa på att hämta andan lite och sjunga med i Flamingos härliga låtar. Fast det gör jag ju även när jag dansar haha!
 
Det var lite kul när min tidigare bugglärare pratade med mig och jag då i stunden kunde säga precis vilken låt som skulle spelas och även vilken låt som skulle komma efter den. Han blev förvånad och skrattade när jag fick rätt. Det hände fler gånger under dansens gång att jag kunde säga vilken låt som skulle komma härnäst. Att jag i vissa fall kan räkna ut vilken låt som står på tur är inte något som gör att jag tröttnar på att höra och dansa till dem. Med tanke på att Dennis och Hasse spelat i 56 år och fortfarande håller på, tycker jag att det säger en del om att det är möjligt att INTE tröttna på deras låtar. Jag älskar att kunna sjunga med i deras låtar och gör det varje gång jag är på en Flamingo-spelning. Till följd av detta är jag idag (söndag) ganska hes och har en raspig röst. Men det är det värt alla gånger!
 
Jag fick en hel del bra bilder men filmade inget denna gång. Jag hade fullt upp med att dansa!
 
Ulf som dagen innan fyllde år såg inte en dag äldre ut! ;)
En road Dennis som knappt kunde hålla sig för skratt när jag och Malin sjöng med i låtarna.
Kylan verkade inte bekomma Douglas överhuvudtaget.
Hasse gjorde bra ifrån sig som vanligt, trots ett besvärande knä.
Stefan sjöng "Here we are" som är lika bra varje gång.
Malin och jag. De spelar bra musik vid Jukeboxen på Liseberg!
 
Fick även pratat med ett par innan dansen som kände igen mig om hur det kommer sig att jag gillar Flamingokvintetten trots min unga ålder. Mitt svar blev då att jag gillar gammaldags musik som 50- och 60-tal. Jag gillar att de gjort gamla hits med svensk text och att det är så blandade låtar. Självklart gillar jag deras egenskrivda låtar lika mycket. Jag tycker det är väldigt roligt att följa ett band som satt så stort avtryck i dansbandsvärlden. Det enda som är synd är att jag inte började dansa tidigare men det är inget att göra något åt. Jag får bara "Ta till vara lyckans stunder" och passa på att se dem så ofta jag kan!
 
Biljetter är nu bokade till Flamingos konsert i Halmstad den 1 oktober!
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: